Cosmelan Peeling

Vita Nova Skincare – Middelfart

Effektiv behandling til Melasma- Cholasma.

Melasma er en hormonel forandring i huden, der viser sig som mørke pletter. Denne type pigmentering er ofte forårsaget af hormonelle ændringer som graviditet, p-piller eller hormonbehandlinger, og den kan forværres af sollys.

Melasma forekommer typisk i ansigtet, især på kinderne, panden, næsebroen og overlæben. Behandling af melasma kræver forsigtighed, og det anbefales ikke at bruge laser, da det kan forværre tilstanden. I stedet bør der anvendes topiske behandlinger som hydroquinon, retinoider og solbeskyttelse for at mindske pigmenteringen og forhindre yderligere skader.

Hvad er Cosmelan peeling

Pigmentforandringer og ujævn hudfarve kan være til stor gene for både mænd og kvinder. Studier viser, at pigmentfejl får huden til at se 10-15 år ældre ud, også selvom der ikke er synlige rynker og linjer. Der kan være mange årsagerne til udvikling af pigmentpletter på ansigt og krop: Sol-skader, hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, p-piller, menopause, traumatiske forandringer i huden pga. acne og post-inflammatoriske pigmentforandringer.

Cosmelan® Depigmentation påvirker melanindannelse direkte, og dens virkningsmekanisme er baseret på en hæmning af tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin. Behandlingen giver mulighed for effektivt, at fjerne hyperpigmenteringer, samt give huden dens naturlige farve, glathed og glød tilbage.

Cosmelan® Depigmentation behandlingen eliminerer bl.a.: Melasma / chloasma (graviditetsmaske), leverpletter, fregner, PIH (post inflammatorisk hyperpigmentering) efter f.eks. acne eller medicinering.

Ved peeling-forundersøgelsen

Hos Vita nova skincare er vi specialuddannet indenfor kemiske peelinger.
Vi er godkendt af styrelsen for patientsikkerhed til, at udføre peelinger med en PH-værdi under 3. Ved de kemiske peelinger skal der inden peelingen laves en forundersøgelse hos vores kosmetiske speciallæge eller sygeplejerske. Ved forundersøgelsen laves en individuel vurdering og sammen gennemgår vi dine forventninger. Udefra dette aftales hvilken peeling, der passer bedst til dig og din hud.
Forundersøgelsen er gratis og uforpligtende.
Behandlingen kan udføres samme dag som forundersøgelsen.

Vi anbefaler, at du kun lader dig behandle på klinikker, der er registreret ved styrelsen for patientsikkerhed. Samtidig anbefaler vi, at du vælger et behandlingssted, hvor du føler dig tryg, og hvor du føler dig velinformeret omkring din behandling.

Hvorfor vælge Cosmelan Peeling

Hvordan foregår Cosmelan peeling hos Vita Nova Skincare

Før du kan få cosmelan peeling
Behandlingen består af 2 trin, første del foregår på klinikken anden del er hjemmebehandling

Hos Vita Nova Skincare gennemgår vores sygeplejerske eller læge forløbet med dig og vi sikre os, at du er kandidat til behandlingen og ligeledes om Cosmelan Depigmentation behandling er den rette for dig. Forundersøgelsen er gratis og uforpligtende. Du vil blive grundigt vejledt i, hvordan behandlingen forgår og hvordan du skal fortsætte hjemmebehandlingen.

Behandlingen kan laves samme dag som forundersøgelsen.

Selve behandlingen med kemisk peeling

Din behandling starter ved, at der tages et “før”-billede.


Trin 1 – Klinikken

Cosmelan Depigmentation programmet indeholder en medicinsk maske, Cosmelan 1. Masken påføres huden, efter grundig affedtning af huden. Masken er brun og tørrer i løbet af en time. Afhængig af din hudtypen skal du have masken på i 8-10 timer, hvorefter den vaskes af. Der kan forekomme let svie når masken ligges på, hvilket aftager efter kort tid. Lige efter behandlingen -og op til 10 dage herefter kan huden være lidt rød, stram og kan skalle af. Det er helt normalt.


Trin 2 – Hjemme behandling

Cosmelan 2 er vedligeholdelses behandling som du skal udføre hjemme de næste 6-8 uger. Cosmelan 2 virker ved at reducere pigmenteringen yderligere. Samtidig forhindrer den dannelse af nye pigementer.  Hjemmebehandlingen består af en kombination af peeling, fugt og solbeskyttelse. Herved trækkes der yderligere pigment op af huden, hvorfor hjemmebehandlingen er en vigtig del af processen. Behandlingen er den mest effektive behandling af melasma.

Resultat og varighed

Melasma kan ikke kureres men kan mindskes. I 99% af tilfældene forsvinder pletterne og det giver en forbedring på 95%. Resultatet af pigmentfjernelse afhænger dog i høj grad af din livsstil og adfærd.

Vi anbefaler, at du dagligt bruger solbeskyttelse og skal du opholde dig længere tid i solen, anbefaler vi også brug af hat, så du aktivt forebygger processen. Derudover kan du bruge en række forskellige produkter til, at hæmme produktionen af Melanin, så fremtidig pigmentering mindskes.

Spørgsmål & Svar omkring cosmelan peeling

 • Hvordan virker cosmelan peeling?

  Peelingen er designet til at reducere hyperpigmentering og forbedre hudens farve og klarhed. Den aktive ingrediens i Cosmelan, azelainsyre, hæmmer dannelsen af melanin, hvilket er ansvarligt for pigmenteringen.

 • Er hjemmebehandlingen med i prisen?

  Ja du får udleveret hjemmebehandlingen den dag du lagt peelingen. sammen med instruktion hvordan du skal bruge den.

 • Gør kemisk peeling ondt?

  Peeling gør ikke ondt. Det kan prikke i huden og man kan få lyst til at klø mens peeling står på. Men er ikke forbundet med en Smerte.

 • Hvor længe varer resultatet af en cosmelan peeling?

  Cosmelan peeling er kendt for at give langvarige resultater. Behandlingen hjælper ikke kun med, at forbedre det aktuelle udbrud af melasma, men det kan også bidrage til at forhindre tilbagefald, hvilket er afgørende for dem, der ønsker vedvarende klar hud.

Før og efter peeling