IPL

Vita Nova Skincare – Middelfart

IPL er en forkortelse af Intenst pulseret lys

–  og er en teknologi, der anvender bredspektret lys. Lysenergibølger ledes igennem huden og absorberes i et farvet element f.eks melanin, som findes i vores hud og hår eller hæmoglobinet i vores kar. Ved absorptionen omdannes energien til varme, og derved destruerer det farvede element.

Mange forbinder IPL med laser, hvilket faktisk ikke er korrekt. IPL er et avanceret system, der modsat lasere, der arbejder med fokuserede enkelte bølgelængder, anvender bredspektret lys.

IPL systemet arbejder med flere bølgelængder og kan derved behandle mange forskelige hudtilstande, som f.eks karsprængninger, difus rødme, solskader (ujævne hudtoner), øget hårvækst, akne, grov hudstruktur, rosacea og poikiloderma of civatte (rødme på hals).

Hvad er IPL?

Før behandlingen

En IPL-behandling forudgåes altid af en forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske eller speciallæge. Behandlingen kan udføres samme dag som forundersøgelsen.

Det er vigtigt, at man er så lys i huden som muligt og som minimum ikke har fået sol i en måned inden behandlingen.

Vi anbefaler, at du møder op til behandlingen uden makeup. Selvbruner må ikke anvendes minimum 3 uger op til behandlingen.

Under behandlingen
Der påføres ultralydsgel på området der skal behandles og der udleveres briller til beskyttelse af øjnene. Behandlingen opleves forskelligt fra person til person. Nogle vil opleve det som en prikken og stikken, mens andre, som ved et lille svirp med en elastik. Behandlingen vare mellem 10-45 min

IPL hos Vita Nova Skincare Middelfart

Hos Vita Nova Skincare Middelfart anvender vi den bedste og nyeste teknologi inden for IPL, Ellipse Nordlys, som er dansk udviklet og har eksisteret på markedet siden 1997.

Populære IPL behandlinger

Vi behandler ikke med IPL hvis man:

  • Er under 18 år
  • Har åbne sår eller infektion i de områder hvor man ønsker behandling
  • Er gravid eller ammende
  • Har tatoveringer der dækker/overlapper de områder man ønsker behandlet
  • Har dyrket sol/solarie 4 uger før behandling eller anvendt selvbruner