Botox

Vita Nova Skincare – Middelfart

Rynker forekommer naturligt i huden

Rynker og folder i huden opstår grundet bevægelse i de underliggende muskler og er en del af vores ansigtsudtryk. De kommer med alderen og kan være både charmerende og kosmetisk generende. Hos Vita Nova Skincare hjælper vi med at reducere eller fjerne disse rynker.

Vores Botox-behandlinger sigter mod at mindske dynamiske rynker, hvilket giver et naturligt, yngre og mere imødekommende ansigtsudtryk. Målet er at skabe en positiv forandring, der fremhæver din naturlige skønhed.

Hvad er Botox

Rynker, som skæmmer vores ansigtsudtryk, kan nemt udglattes, så vi får et yngre og mere friskt udseende med fokus på et naturligt resultat. Botox bruges kosmetisk til effektiv behandling af dynamiske rynker.

Botox (Botulinum toxin type A) er udvundet af bakterien Clostridium Botulinum og har været kendt i mange år. Omkring 1950 opdagede man, at små doser kunne afslappe muskulaturen, især ved øjensygdomme. Siden 1990’erne er Botox blevet populært til behandling af rynker, der opstår ved muskelbevægelser. Botox blokerer nervesignaler, forhindrer muskelsammentrækninger og reducerer synlige rynker i ansigtets øvre halvdel, som panderynker og smilerynker.

Botox spærrer signalet mellem nerver og muskler, hvilket hindrer muskelsammentrækning og mindsker de synlige rynker i huden. Det er særlig effektivt til behandling af rynker som bekymringsrynken, panderynker og smilerynker omkring øjnene.

Hos Vita Nova Skincare er fagligheden i højsædet

Du vil hos vita nova skincare blive mødt af dygtigt og kompetent personale. Alle behandlinger hos Vita Nova Skincare udføres af en kosmetisk uddannet læge eller sygeplejerske.

Ved Botox-forundersøgelsen

– vil du møde en af vores speciallæger i almen medicin, Jess eller Maja. Med udgangspunkt i dit ønske ligges der en plan for behandlingen. Vi anbefaler, at du kun lader dig behandle på klinikker, der er registreret ved styrelsen for patientsikkerhed. Samtidig anbefaler vi, at du vælger et behandlingssted, hvor du føler dig tryg, og hvor du føler dig velinformeret omkring din behandling.

Populære Botox behandlinger

Før du kan få behandling med Botox

Før du kan behandles med Botox, skal du gennemgå en forundersøgelse hos vores kosmetiske speciallæger Jess eller Maja. Denne forundersøgelse kan foregå i klinikken eller du kan booke den som en video konsultation.

Ved forundersøgelsen vil du blive rådgivet vedrørende den rette behandling til netop dit ønske. Forud for forundersøgelsen vil du modtage en booking bekræftigelse på sms eller mail, heri findes et link til skriftlig information omkring behandlingen, så du har mulighed for, at forberede evt. spørgsmål til forundersøgelsen.

Du vil desuden blive vurderet og informeret i forhold til dit generelle helbred, allergier, virkning samt bivirkninger til Botox-behandlingen. Efter forundersøgelsen skal der ifølge dansk lovgivning gå 48 timer med betænkningstid inden behandlingen kan udføres.
Du skal være over 18 år for, at kunne behandles.

Det er muligt at booke tid til behandlingen umiddelbart efter forundersøgelsen samt via vores hjemmeside.

Selve behandlingen med Botox

Din behandling starter ved, at der tages et før-billede. Herefter afrenses hudområdet grundigt for urenheder. Der sættes små markeringer for, at optimere en ensartet symmetri i din behandling.

Botox lægges i en ganske lille dosis under huden i den eller de ønskede muskler med en lille nål. Behandlingen kan være forbundet med lette gener, når den udføres.

Behandlingen tager 10-15 minutter at gennemføre. Du vil under hele behandlingen få grundig vejledning og information. Efter behandlingen vil du have små papler, der hvor Botox´en ligger. Disse vil forsvinde i løbet af et par timer. Du bør ikke massere eller gnide dig i ansigtet de første 24 timer efter behandlingen.

Resultat og varighed

Efter 3-4 dage vil Botox´en begynde at have sin effekt, og efter 10-14 dage ses fuld effekt. Gennemsnitligt holder effekten ca. 4 måneder – for nogle mindre, for andre længere. Vi tilbyder altid gratis opfølgning samt korrigering 2 uger efter din primære behandling, hvis der er behov for dette. “Touch up” skal være gennemført senest 3 uger efter primær behandling. Hos Vita Nova Skincare prioriterer vi, at du får en god og tryg oplevelse af din behandling og der vil herfor altid være afsat god tid til denne.

Behandling kan kombineres med filler eller anden hudforyngende behandling.

Spørgsmål & Svar omkring Botox

 • Hvordan virker Botox?

  Botox, eller botulinumtoksin, er en neurotoksin, der midlertidigt svækker musklerne ved, at blokere nerveimpulser. Dette reducerer rynker og linjer, der dannes ved gentagne muskelbevægelser, som f.eks. ansigtsudtryk.

 • Er Botox farligt?

  Botox er sikkert, når det administreres af en kvalificeret sundhedsperson. Bivirkninger er normalt milde og forbigående. Som enhver medicinsk procedure er det dog vigtigt, at følge instruktionerne og vælge en erfaren behandler.

 • Gør Botox ondt?

  Smerten er minimal. Mange beskriver det som et lille stik eller ubehag.

 • Hvor længe varer resultatet?

  Resultater varierer, men typisk varer Botox-effekten 3-6 måneder. Gentagne behandlinger kan forlænge varigheden af de ønskede resultater.

 • Hvornår kan jeg vende tilbage til mine daglige aktiviteter efter Botox?

  Du kan normalt genoptage dine normale aktiviteter umiddelbart efter behandlingen. Undgå dog kraftig træning og massering af det behandlede område i det første døgn for at undgå uønsket spredning af Botox.

Før og efter Botox