Karsprængninger / Rødme

Vita Nova Skincare – Middelfart

Karsprænginger eller karudvidelser

Karsprængninger eller karudvidelser optræder typisk på hænder, kinder, bryst og ben. De udvikler sig med alderen og kan være forårsaget af genetiske faktorer og miljøpåvirkninger. Overeksponering for sollys eller hudsygdomme som rosacea kan også føre til karsprængninger.

Om karsprængninger kan fjernes med IPL afhænger af deres placering og størrelse. IPL-behandling kan effektivt reducere synligheden af små kar og forbedre hudens udseende, men større eller dybere kar kan kræve alternative behandlinger. Det er vigtigt at få en professionel vurdering for at fastlægge den mest effektive behandlingsplan.

Behandling af Karsprængninger og Rødme med IPL

IPL til behandling af karsprængninger og rødme

Når vi behandler karsprængninger og rosacea med IPL, vil lyset fra IPL’en ramme blodet (hæmoglobinet) i de små blodkar, hvorved energien vil blive omdannet til varme. På den måde vil blodet i det lille kar størkne (koagulere), hvilket destruere karret.

Gennemsnitligt skal der forventes mellem 1-3 behandlinger med ca. 4 ugers interval for at opnå det bedste resultat. Antallet af behandlinger vil dog altid være individuelt, da udgangspunktet vil være forskelligt. Ved rosacea, vil det dog være nødvendigt med vedligeholdende behandlinger med jævne mellemrum, da hudtilstanden er kronisk og nye kar/ rødme med tiden vil opstå.

Karsprængninger / Rødme hos Vita Nova Skincare Middelfart

Hos Vita Nova Skincare er fagligheden i højsædet.
Du vil hos vita nova skincare blive mødt af dygtigt og kompetent personale.
Alle behandlinger hos Vita Nova Skincare udføres af en kosmetisk uddannet læge eller sygeplejerske.

Vi benytter vi IPL-nordlys, som står for “Intenst pulserende lys”. Systemet har flere bølgelængder og kan behandle mange forskellige hudtilstande herunder karsprængninger, diffus rødme, uønsket hårvækst og hudfornyelse. Systemet virker bedst til kar i ansigtet, derfor tilbyder vi ikke karfjernelse på benene.

Vi anbefaler, at du kun lader dig behandle på klinikker, der er registreret ved styrelsen for patientsikkerhed. Samtidig anbefaler vi, at du vælger et behandlingssted, hvor du føler dig tryg, og hvor du føler dig velinformeret omkring din behandling.

Populære IPL behandlinger

Karsprængninger

Hvordan foregår IPL behandling hos Vita Nova Skincare

Før du kan få behandling med IPL
En IPL behandling forudgås altid af en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hos vores kosmetiske sygeplejerske eller speciallæge. Da der ikke er krav om betænkningstid, kan behandlingen udføres samme dag som forundersøgelsen.

Undgå solen -Det er vigtigt, at man er så lys i huden som muligt og som minimum ikke har fået sol i en månede inden behandlingen.

Undgå selvbruner -Selvbruner må ikke anvendes minimum 3 uger op til behandlingen.

Selve behandlingen med IPL

Der påføres gel på det område der skal behandles. Hvert skud med IPL føles som et lille svirp med en elastik efterfulgt af varme. Under behandlingen har du briller på, som afskærmer lyset.

Behandlingen varer 10-30 min, afhængigt af hvor mange kar der skal behandles.

Efter behandlingen vil huden føles varm og rød som ved en let solskoldning, dette aftager i løbet af få timer. Der vil kunne opstå blå mærker og let hævelse, som aftager i løbet af nogle dage.

Det er vigtigt, at undgå soleksponering i 4 uger efter behandlingen. Det anbefales desuden at anvende solcreme faktor 50 i ugerne efter behandlingen.

Resultat og varighed

Hos nogen ses resultatet med det samme, andre vil der gå op til 3 uger, hvor karrene vil være betydeligt reduceret eller helt forsvundet. Det er ofte tilstrækkeligt med 1-3 behandlinger med 3-4 ugers mellemrum.
Hvor mange behandlinger du skal have, afhænger af hvor mange karsprængninger du har og hvor dybt i huden de ligger.
Når behandlingsforløbet med IPL afsluttes, vil de kar som er blevet fjernet, være væk permanent.
Det er dog vigtigt at understrege, behandlingen forhindre ikke, at der med tiden kan opstå nye karsprængninger.  

God hudpleje og solbeskyttelse i form af solcreme faktor 50 og hat, kan være med til at skabe et mere langvarigt resultat.

Spørgsmål & Svar omkring IPL

 • Hvordan virker IPL-behandlingen specifikt på karsprængninger?

  IPL virker ved, at udsende pulserende lys, der absorberes af blodet i karene, hvilket fører til opvarmning og derved gradvis nedbrydning af de dilaterede blodkar.

 • Er der nogen risici eller bivirkninger forbundet med IPL-behandlingen for karsprængninger?

  Mulige bivirkninger omfatter midlertidig rødme, hævelse eller ømhed. Sårdannelse kan forekomme men alvorlige risici er sjældne.

 • Hvor mange sessioner vil normalt være nødvendige for at se betydelige resultater?

  Antallet af nødvendige sessioner varierer, men typisk kan du forvente at se resultater efter 1-3 behandlinger.

 • Er der nogen særlig forberedelse, jeg skal gøre før IPL behandlingen ?

  Forberedelse omfatter undgåelse af solen før behandlingen og undladelse af brug af selvbrunere eller lignende produkter.

 • Hvad er den forventede restitutionstid eller nedetid efter en IPL-behandling?

  Restitutionstiden er normalt minimal, og de fleste kan genoptage daglige aktiviteter umiddelbart efter behandlingen. Rødme kan dog vare i et par dage.

Før og efter IPL