Botox vs. Filler – hvad er forskellen og hvad kan de egentlig bruges til?

I dag er 2 af de mest almindelige “skønheds”- behandlinger botox og fillers, de begge anvendes til at reducere rynker og give en mere ungdommelig udstråling.

Men hvad er egentlig forskellen mellem de to, og hvordan bruges de forskelligt?

I dag er 2 af de mest almindelige “skønheds”- behandlinger botox og fillers, de begge anvendes til at reducere rynker og give en mere ungdommelig udstråling. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to, og hvordan bruges de forskelligt?

Botox

Botox, eller botulinumtoksin, er en naturligt forekommende neurotoksin, der midlertidigt lammer musklerne, det injiceres i. Det virker ved at blokere nerveimpulserne til musklerne og forhindrer dem i at trække sig sammen. Dette resulterer i en midlertidig reduktion af rynker og fine linjer, især dem forårsaget af gentagne ansigtsbevægelser som f.eks. bekymringsrynken mellem øjenbrynene eller “kragetæer” omkring øjnene. Effekten af botox varer normalt mellem tre og seks måneder, hvorefter gentagne injektioner er nødvendige for at opretholde resultatet.

Fillers

Fillers, også kendt som dermale fillers eller hyaluronsyrefillers, består af en gel-lignende substans, der injiceres i huden for at tilføje volumen og reducere synligheden af rynker og folder. Den mest almindelige type filler er baseret på hyaluronsyre, som er en naturligt forekommende sukkerforbindelse i kroppen. Hyaluronsyrefillers fungerer ved at tiltrække og binde vandmolekyler, hvilket giver en øget volumen og fyldigere udseende til behandlingsområdet. Fillers anvendes primært til at behandle dybere rynker, som f.eks. nasolabialfolder (rynker mellem næse og mund), samt til at skabe volumen i læberne eller kindbenene. Effekten af fillers varierer, men typisk kan resultatet vare mellem seks måneder og to år, afhængigt af produktet og individuelle faktorer.

Hvor anvendes de to produkter så?

Botox og fillers har forskellige anvendelsesmuligheder og bruges til at behandle forskellige områder i ansigtet.

Botox:

  • Fjernelse af bekymringsrynken mellem øjenbrynene (glabellalinjer).
  • Reduktion af kragefødder omkring øjnene.
  • Løft af øjenbrynene.
  • Reduktion af rynker i panden.
  • Behandling af hage- og kæbeproblemer (f.eks. tandkneb).
  • Reduktion af svedproduktion under armene (hyperhidrose).

Fillers:

  • Reduktion af nasolabialfolder (rynker mellem næse og mund).
  • Forøgelse af læbevolumen og kontur.
  • Skabelse af kindben og ansigtskontur.
  • Reduktion af rynker og folder i kinderne.
  • Gendannelse af tabt volumen i områder som tindingerne eller hagen.

Botox og fillers er altså to forskellige injicerbare behandlinger, der har vist sig effektive til at reducere tegn på aldring og forbedre udseendet af huden. Mens botox primært virker ved at reducere muskelaktivitet og midlertidigt glatte rynker, tilføjer fillers volumen til behandlingsområdet for at reducere synligheden af rynker og folder. Det er vigtigt at konsultere en erfaren og kvalificeret læge eller kosmetisk behandler for at få den bedst mulige behandling, da resultaterne kan variere afhængigt af individuelle behov og præferencer. Uanset om man vælger botox eller fillers, kan begge behandlinger være nyttige værktøjer til at opnå en mere ungdommelig udstråling og øget selvtillid.

Tak fordi du læste med.

Vita Nova Skincare

Leave a Comment