0
Moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.

Akne

Akne (akne vulgaris) eller bumser er en meget hyppige tilstand/sygdom som rammer 80% af unge men også voksne, de fleste dog kun i let grad. Det at lide af akne kan være meget invaliderende, da det kan påvirke ens livskvalitet og ens sociale liv.

Symptomer

Det første symptom er fedtet hud, senere får du hudorme og til sidst de betændte knopper eller bumser. De kan variere fra små røde og gule bumser til store, ømme byldelignendebumser. Akne sidder især i ansigtet, men de kan også sidde på ryggen, skuldrene og foroven på brystet. Piger kan tit opleve, at akne blusser op før menstruationen og under en graviditet.

Hvad er årsagen til akne

I puberteten danner kroppen mere mandligt kønshormon (androgen) både hos drenge og piger. Det stimulerer talgkirtlerne til at producere hudfedt, især i ansigtet, på ryggen og på brystet. Talgkirtlernes udførselsgange bliver tilstoppet, og sammen med bakterien Cutibacterium acnes giver det hudorme og betændelsesreaktioner. Ved akne ses det ,at talgkirtlernes udgange forsnævres, hvilket resulterer i, at fedtet i huden har svært ved at komme ud.De dødehudceller som normalt falder af sætter sig ved akne vulgaris fast i hudens porer og dermed danner en prop. Denne aflukning fører til at der opstår hudorme og kaldet komedoner.

Når komedonerne er hudfarvede eller hvide i toppen kaldes det lukkede komedomer når de er sorte i toppen kaldes de lukkede komedoner. Disse komedoner kan blive inficeret med cutibacterium acnes, hvilket ses som rød,e, irritation og gullig væske fra komedonerne.

Tilbøjeligheden til at få akne er arvelig.

Mange kvinder oplever akne, når de stopper med P-piller, eller når deres egen produktion af østrogen falder i takt med alderen- dette kalder vi for voksenakne. Når niveauet af østrogen falder, vil androgenerne blive dominerende og aktivere talgkirtlerne.

 

Almindelige årsager til akne

 • Gener ( arvelig)
 • Stress
 • Soleksponering forværre akne
 • Kosmetik
 • Forkerte hudplejeprodukter
 • Prævention
 • Graviditet
 • Overgangsalder
 • Manglende søvn
 • Menstruation
 • Medicinske bivirkninger

Behandling – hvad kan jeg selv gøre

Lette tilfælde af bumser kan behandles med en kombination af medicinsk hudpleje, der modvirker talgdannelsen, tilstopningen af talgkirtelgangene og akne-bakteriernes vækst. Behandling med hudmidler af denne type kan i begyndelsen gøre huden mere rød og irriteret, men det går som regel over på et par uger. 

Akne er en kompleks og invaliderende hudlidelse, mange har prøvet diverse behandlinger inden de kommer til os. At komme akne til livs tager tid og viden omkring hudlidelsen, og består ikke kun af en behandling men en kombinations behandling. Hos Vita nova skincare er vi med under hele forløbet.

Vi skræddersyer et individuelt behandlingsforløb, der består af 3 forskellige kategorier. Det er individuelt om man modtager behandling indenfor alle 3 kategorier.

 • Medicinske behandling

Receptpligtig medicin som vores læger udskriver

 • Medicinsk hudpleje.

Hos Vita nova skincare bruger vi Neostrata som er et medicinsk videnskabelig dokumenteret hudmærke, som er så potent at det kun må forhandles af læger og sygeplejersker.

 • Behandlinger i klinikken (kemiske peelinger, Skinpen, probiotika)

 

Læs om en kundes akne forløb her

” Igennem en veninde fik jeg anbefalet Vita Nova Skincare i Kolding. 

Jeg kontaktede dem og fik en tid, men må ærligt indrømme at jeg havde min tvivl fra start. Hvis ingen hudlæger igennem så mange år, har kunne hjælpe mig , hvorfor skulle magien ske nu ? – men se billederne, og se magien.

Deres læge Maja har været min behandler , hvor kan hun bare sit kram.  Jeg har fået en kombination af  Kemisk pejlinger, Skinpen og Skinbooster behandling og en personlig sammensætning af Neostrata produkter.

Jeg  føler mig i meget engargeret og fagligt kompetente hænder hos Maja, hun slipper aldrig af med mig igen , det er stensikkert. Så døjer du med akne , mist aldrig håbet “

Maria  – aknefri på 2 år. 

Ved at vælge et akne forløb hos Vita nova skincare i Kolding er vi til rådighed under hele behandlingsforløbet, du står ikke alene. At behandle hud er individuelt, det der virker for din ven/veninde virker muligvis ikke for dig. Vi tager udgangspunkt i netop din hud og giver dig en viden og forståelse for hvordan den skal behandles.

Book en tid i dag til en gratis og uforpligtende samtale med en af vores læger eller sygeplejerske.