0
Moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.

Patientvejledning IPL hårfjerning

 

Hårfjerning IPL-behandling

Vita Nova Skincare tilbyder permanent hårreduktion med Nordlys IPL, så du slipper for at barbere, plukke eller vokse hår.

Hos Vita Nova Skincare benytter vi IPL-nordlys, IPL står for intense pulsed light.

Systemet har flere bølgelængder og kan behandle mange forskellige hudtilstande herunder karsprængninger, diffus rødme, uønsket hårvækst og hudforbedring.

Før behandlingen

En IPL-behandling forudgås altid af en forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske eller speciallæge. Behandlingen kan udføres samme dag som forundersøgelsen.

Barbering

Inden selve behandlingen skal hårene være barberet, så huden er glat. Ved første behandling, vurderes tykkelsen af hårene samt udbredelse, hvorfor det er vigtigt du ved denne behandling ikke er barberet, her vil der ligeledes tages et før billede.

Efterfølgende skal du have fjernet hårene ved barbering inden behandling.

Du må ikke have fjernet hårene med pincet eller voks.

Undgå solen 4 uger op til behandlingen

-Det er vigtigt, at man er så lys i huden som muligt og som minimum ikke har fået sol i en måned inden behandlingen.

Vi anbefaler at du møder op til behandlingen uden makeup.

Undgå at bruge selvbruner

-Selvbruner må ikke anvendes minimum 3 uger op til behandlingen.

Sådan foregår behandlingen

 IPL-lyset føres hen over huden og absorberes af den mørke farve (melanin) i håret, hvorved lyset omdannes til varme og hårsækkens celler går til grunde og hårene afstødes efter ca. 14 dage. Disse celler kommer aldrig igen. Varmeudviklingen ødelægger altså hårets vækst permanent. IPL kan kun fjerne håret, hvis det er i vækstfase, ikke alle hår er i vækst samtidig, da hårcellerne kan ligge i dvale.  Faktisk er bare 20-30% i vækst (afhængig af område på kroppen), hvorfor intervallet mellem behandlinger varierer fra 3-8 uger. Grundet dvale-fasen vil der være behov for flere behandlinger. Typisk skal der 8-10 behandlinger til for at opnå det ønskede resultat. De behandlede hårsække kommer som nævnt ikke igen, men vi udvikler gennem livet få nye, hvorfor vi anbefaler en vedligeholdende behandling årligt. Hvert skud med IPL føles som et lille svirp med en elastik efterfulgt af varme. Under behandlingen har du briller på, som afskærmer lyset. Behandlingen varer 10-30 min, afhængigt af område,

Efter behandlingen

Efter IPL-behandlingen, er det normalt med varme, samt rødme i huden. Der kan ses perfolikel ødem, som er hævelse og rødme omkring de enkelte hår. Det forsvinder dog hurtig igen og du kan genoptage almindelige gøremål lige efter behandlingen. Efter IPL-behandlingen, skal du undgå sol i minimum 4 uger og bruge solfaktor 50, som vi generelt altid anbefaler, for at beskytte huden. Efter 2-3 uger, vil nogle af hårene falde ud af sig selv, og du vil over de næste uger føle dig hårfri, indtil der igen begynder at komme nye hår i vækst. Allerede efter første behandling kan du se og mærke tydelig reduktion af hår i det behandlede område. De nye hår behandles 6-8 uger efter første behandling, hvis det er hår på kroppen. Er der tale om hår i ansigtet, anbefaler vi en behandling hver 5 uge. Ved ryg og ben skal der i slutningen af forløbet gå 3 måneder mellem behandlingerne, da hårene her er i dvale i længere tid. Efter 8-10 behandlinger, er reduktionen af hår, på det niveau som man vil betegne som permanent. Der kan altid komme små nye hår frem i livet, derfor anbefaler vi en vedligeholdes behandling en gang om året.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

Almindelige bivirkninger (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger)

Hos enkelte patienter kan der komme lidt væske ud far hårsækkene efter behandlingen. Væsken vil tørre op som en gullig tynd skorpe omkring hårsækkene og forsvinde af sig selv i løbet af nogle dage

Ikke almindelige bivirkninger (hos mellem 1 og 10 ud af 1000 behandlinger)

Der kan ses en forbrænding efter behandlingen, hvis du har fået sol eller brugt selvbruner lige inden behandlingen. Der kan forekomme pigmentforstyrrelser i de behandlede områder, så områderne kan blive lysere eller mørkere end det omgivende hud, hvis du går i solen lige efter behandlingen. Denne risiko er størst, hvis du i forvejen er mørk i huden

Sjældene bivirkninger (hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 behandlinger)

Der kan opstå en uforklarlig øget hårvækst i det behandlede område eller det område der grænser op til det behandlede område. Det ses ofte hos personer med mørke hår og med lav hårgrænse i panden. Disse hår kan fjernes ved den efterfølgende behandling.