0
Moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.

Patientvejledning filler

 

Introduktion til ikke-permanent filler

Ikke-permanent filler har en yderst veldokumenteret effekt, når det kommer til behandling af rynker, folder og forbedring af ansigtets konturer. Ikke-permanente fillers bliver brugt til at korrigere former og genskabe volumen. Resultatet er en øjeblikkelig foryngelse af ansigtet. Man opnår hermed et naturligt, friskere og yngre udseende.

Hos Vita Nova Skincare anvender vi Belotero. Belotero består af hyaluronsyre – et sukkerstof som findes naturligt i huden i forvejen. Belotero filler har en ekstra krydsbindende proces, hvilket betyder at den integreres på en naturlig måde i vævet. Belotero filler er registreret i hele verden og er både FDS-godkendt og CE-mærket. Det er altså en filler af høj kvalitet og der ses stor tilfredshed blandt kunderne.

Før behandlingen

Inden behandlingen skal du have foretaget en forundersøgelse af vores kosmetiske sygeplejerske eller speciallæge, som vil lave en analyse, af dit ansigt. Du vil blive grundigt vejledt i hvordan behandlingen foregår og hvilken behandling der er passer bedst til dig og din ansigtssymmetri. Herefter skal der efter Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse være 48 timers betænkningstid inden første behandling. Forundersøgelsen er gratis og uforpligtende og kan bookes online eller ved at kontakte os.

For at minimere blå mærker, kan du gøre følgende:

 • 2 uger op til behandlingen undgå at indtage større mængder fiskeolie, hvidløg og ingefær.
 • 5 dage op til behandlingen ligeledes undgå at indtage Ipren, Kodimagnyl og Treo.
 • 2 dage op til behandlingen undgå at indtage alkohol.

Får du blodfortyndende medicin vil det øge risikoen for blå mærker, men du skal tale med din egen læge, hvis du ønsker at holde pause lige inden behandlingen.

 

Hvordan foregår behandlingen

Inden behandlingen bliver der taget billeder af det område, der skal behandles. Herefter renses huden med en kombination af klorhexidin og sprit. Behandlingsområdet påføres en lokalbedøvende creme på sensitive områder som fx læberne. Herefter vil små serier af filler blive indsprøjtet og masseret forsigtigt undervejs. I selve filler produktet er der også tilsat lokalbedøvelse i form af lidokain, som også hjælper med at nedsætte smerte og ubehag. Er du bekymret for smerten, så husk at fortælle det til din behandler før behandlingen, så der kan tages højde for det. Som regel er det kun enkelte kortvarige prik, som der mærkes. Selve behandlingen tager i gennemsnit 30 min.

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen med ikke-permanente filler vil huden normalt reagere med let til moderat hævelse, rødme og ømhed samt blå mærker. Nogle oplever smerte, prikken og kløe i huden. Disse reaktioner forsvinder ofte i løbet af et par dage.

Læberne hæver forholdsvis meget, og derfor har de fleste ikke lyst til at gå på arbejde umiddelbart efter behandling af læber. Det er ikke ualmindeligt, at du hæver asymmetrisk, da vi kan have ramt flere blodkar med nålen i den ene side. Dette går i sig selv inden for kort tid. Den primære hævelse vil forsvinde indenfor 2-4 dage og den sekundære hævelse, hvilket ofte er meget lidt, forsvinder i løbet af 2-3 uger.

Efter behandlingen skal du være særligt opmærksom på følgende:

 • Du må ikke røre for meget ved det behandlede område i de første 4-6 timer, for at undgå infektion.
 • Du må ikke anvende make-up og creme på det behandlede område i de første 4-6 timer efter behandlingen.
 • Vi anbefaler at man ikke dyrker hård fysisk motion i de første 24 timer efter behandlingen.
 • Vi anbefaler ligeledes at man ikke udsætter sig selv for høje temperaturer (sauna, dampbad, direkte sollys, solarium mm.) i de første 24 timer, da det øger risikoen for hævelse samt at blå mærker forværres.

Resultatet

Resultatet efter behandlingen er som ofte synligt med det samme, men det endelige resultat ses først efter 1-2 uger. Hos Vita Nova Skincare leverer vi kun naturlige og æstetiske resultater. Vores behandlere har erfaring og besidder og en stor forståelse for de ideelle proportioner i ansigtet.

Hvor længe holder resultatet?

Resultatets holdbarhed varierer. Afhængig af din hudtype, ansigtsstruktur, alder og livsstil, vil behandlingen vare i cirka 3-9 mdr. Er det første gang du får bliver behandlet med filler, kan det opleves som at filleren forsvinder hurtigere, men dette er blot fordi filleren ligger sig som et fundament i underhuden. Du vil ved efterfølgende behandlinger opleve større effekt, da resultatets holdbarhed forlænges hver gang, du gentager behandlingen.

 

Holdbarhed afhænger af følgende faktorer:

 • Hudens blodcirkulation
 • Kroppens evne til at nedbryde filleren
 • Hvor meget bevægelse, der er i det behandlede område
 • Mængden af filler der lægges
 • Miljømæssige faktorer, som massiv soldyrkning og rygning etc.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

Almindelige bivirkninger

 • Efter enhver injektion er der risiko for blå mærker. Der kan være let rødme samt ømhed i området i et par dage efter injektionen.
 • Afhængig af injektionsteknikken og huden anatomi, kan der forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og eventuelt en overkorrigering af rynkerne. Dette svinder inden for 2-3 uger eller i takt med at filleren absorberes. Opstår der ujævnheder, kan de også opløses igen med hyaluronidase, som er et produkt til at fjerne ikke-permanente filler igen.

Ikke almindelige bivirkninger

 • Der kan opstå rødme i huden, som kan vare i flere måneder. Dette ses dog udelukkende kun på næse og hage.

Sjældne bivirkninger

 • Der er efter enhver injektion, risiko for infektion. Infektion behandles med antibiotika.
 • Risiko for Tyndall effekt, som er et blåligt skær i huden, hvor filleren er lagt. Effekten opstår udelukkende, hvis filleren er lagt for overfladisk. I et sådan tilfælde kan filleren opløses med hyaluronidase.
 • Risiko for at ramme et blodkar med filler produktet, hvorved huden kan lide af iltmangel og der som følge heraf kan opstå vævsdød i det behandlede område. Det er derfor vigtigt at du kontakter klinikken, hvis din hud bliver bleg og kold i det behandlede område efter behandlingen. Dog tjekker vi altid huden igennem efter hver behandling inden du forlader klinikken. Hvis et blodkar tilstoppes, skal filler produktet opløses med det samme med hyaluronidase.
 • Risiko for granulomdannelse