0
Moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.

Permanent hårfjerning

Vil du slippe for at plukke, shave og vokse hår. Er du træt af hudgener som røde knopper og indgroede hår?

Vita Nova Skincare Middelfart tilbyder permanent hårfjerning med den sikre og meget effektive IPL Nordlys.

Fordele ved permanent hårfjerning med IPL

  • Du sparer tid og penge på barbering
  • Du slipper for røde knopper og irritation efter barbering
  • Du opnår en blød og mere fin hud.
  • Relativ smertefrit sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder

Hår dannes i hårsækken, som er lokaliseret i læderhuden. De findes ca. 1-5 mm under hudoverfladen. Håret består primært af et specifikt protein, keratin, såvel som lipider (fedtstoffer). Håret indeholder ligeledes melanin, som er det pigment, der giver håret dets naturlige farve. Hårene på kroppen er forskellige, f.eks. er hårsækkene 1 mm dybe på overlæben og 5 mm dybe i bikinilinjen. Hår har tilmed forskellige vækstfaser – antallet af synlige hår afhænger altså af antallet af hår i vækstfase. Jo længere vækstfase et hår har, jo længere kan det blive, hvorfor hår på hovedet vokser længere end eksempelvis hår på benene.

Hårfjerning med IPL

IPL-lyset føres hen over og ned i huden hvor i det absorberes af den mørke farve (melanin) i håret, hvorved lyset omdannes til varme og hårsækkens celler går til grunde og hårene afstødes efter ca. 14 dage. Disse celler kommer aldrig igen. Varmeudviklingen ødelægger altså hårets vækst permanent. IPL kan kun fjerne håret, hvis det er i vækstfase, ikke alle hår er i vækst samtidig, da hårcellerne kan ligge i dvale.  Faktisk er bare 20-30% i vækst (afhængig af område på kroppen), hvorfor intervallet mellem behandlinger varierer fra 3-8 uger. Grundet dvale-fasen vil der være behov for flere behandlinger. Typisk skal der 6-10 behandlinger til for at opnå det ønskede resultat.

De behandlede hårsække kommer som nævnt ikke igen, men vi udvikler gennem livet få nye, hvorfor vi anbefaler en vedligeholdende behandling årligt. 

Før Behandlingen

En IPL-behandling forudgås altid af en forundersøgelse hos vores kosmetiske sygeplejerske eller speciallæge. Behandlingen kan udføres samme dag som forundersøgelsen.

Barbering

Inden selve behandlingen skal hårene være barberet, så huden er glat. Ved første behandling, vurderes tykkelsen af hårene samt udbredelse, hvorfor det er vigtigt du ved denne behandling ikke er barberet, her vil der ligeledes tages et før billede. Efterfølgende skal du have fjernet hårene ved barbering inden behandling.Du må ikke have fjernet hårene med pincet eller voks.

Undgå solen 

-Det er vigtigt, at man er så lys i huden som muligt og som minimum ikke har fået sol i en måned inden behandlingen. Vi anbefaler at du møder op til behandlingen uden makeup.

-Selvbruner må ikke anvendes minimum 3 uger op til behandlingen.

Under behandling

Det behandlende område renses af og der påføres en klar gel.

Hvert skud med IPL føles som et lille svirp med en elastik efterfulgt af varme. Under behandlingen har du briller på, som afskærmer lyset.

Behandlingen varer 10-30, afhængigt af område.

Efter behandlingen

Efter IPL-behandlingen er det normalt med varme samt rødme i huden. Der kan ses perfolikel ødem, som er hævelse og rødme omkring de enkelte hår. Det forsvinder dog hurtig igen og du kan genoptage almindelige gøremål lige efter behandlingen.

Efter IPL-behandlingen skal du undgå sol i minimum 4 uger og bruge solfaktor 50, som vi generelt altid anbefaler, for at beskytte huden. Efter 2-3 uger vil nogle af hårene falde ud af sig selv, og du vil over de næste uger føle dig hårfri, indtil der igen begynder at komme nye hår i vækst.

Allerede efter første behandling kan du se og mærke tydelig reduktion af hår i det behandlede område. De nye hår behandles 6-8 uger efter første behandling, hvis der er tale om hår på kroppen. Er der tale om hår i ansigtet anbefaler vi en behandling hver 5 uge. Ved ryg og ben skal der i slutningen af forløbet gå 3 måneder mellem behandlingerne, da hårene her er i dvale længere. Efter 6-10 behandlinger er reduktionen af hår på det niveau som man vil betegne som permanent.

Resultatet

Når forløbet med IPL er afsluttet, vil du i det behandlede område være helt eller delvis hårfri. Behandlingen er permanent på de hår vi har behandlet.

Da hår er hormonelt betinget, vil få procent, opleve ikke at være fuldkommen hårfri. Dog vil de fleste, opleve en markant reducering, af hårvæksten i det behandlede område

PCO/ Hirsutisme

Er du kendt med PCO eller hirsutisme (kraftig hårvækst), vil du pga. den hormonelle ubalance forvente at skulle have flere behandlinger samt oftere vedligeholdelse behandling.

Vi skal gøre opmærksom på at personer med øget hårvækst pga PCO eller anden endokrin dysfunktion, kan få gratis behandling igennem det offentlige hos en hudlæge med en henvisning fra deres praktiserende læge.